Το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη» στα Ενετικά Τείχη

Αθέατη Πόλη 2015 Ενετικά Τείχη Ηρακλείου (12-14 Ιουνίου)

Η οργανωτική επιτροπή της Αθέατης Πόλης υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου διοργανώνει για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη» στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου, το τριήμερο 12-14 Ιουνίου 2015. Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στην Αγία Τριάδα και το 2013 στον Λάκκο και με κίνητρο τη μεγάλη αποδοχή και την ευρεία συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις αυτές, φιλοδοξία μας  είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως θεσμού της πόλης.

Φέτος επιλέξαμε τα Ενετικά Τείχη, ένα ιστορικό οχυρωματικό μνημείο από την εποχή της ενετοκρατίας που σήμερα προβάλλει ως ένας συμπαγής συνεχής χώρος που καθορίζει τη συνέχεια ή μάλλον την ασυνέχεια του ιστορικού κέντρου της πόλης με τη νέα πόλη του Ηρακλείου.

Η επιλογή των Τειχών ως τόπο δράσης της Αθέατης Πόλης για το 2015 έχει στόχο να προβάλει και να αναδείξει το «πάνω» επίπεδο των Τειχών που σήμερα παρουσιάζεται εγκαταλελειμμένο. Με αφορμή τη διοργάνωση εικαστικών, μουσικών και θεατρικών δρώμενων και μέσα από αρχιτεκτονικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να επανασυνδέσει τα Ενετικά Τείχη με την πόλη και να αποτελέσει αφορμή προβληματισμού και συζήτησης για τη σχέση τους ως Δημόσιος Χώρος με το αστικό τοπίο και τη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Αφίσα

Σχολιάστε