Προβολή ντοκιμαντέρ για το ρατσισμό στην παλιά Ακαδημία

Προβολή ντοκιμαντέρ για το ρατσισμό στην παλιά Ακαδημία

07/03/2014, 15:58
Το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ «Μια τάξη φυλετικά διαχωρισμένη» θα προβληθεί αύριο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο του 53ου & 54ου Δημοτικού Σχολείου (παλιά Ακαδημία). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Την εκδήλωση διοργανώνει το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Γαλάτεια Καζαντζάκη» Ηρακλείου που καλεί καθηγητές, γονείς, παιδιά αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο στην προβολή της ταινίας.  
 
«Ο καλλιεργούμενος εκφασισμός της κοινωνίας τρέφεται και από την έλλειψη παιδείας. Μας αφορά όλους», αναφέρει το Σωματείο.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μια πραγματική ιστορία. Ο μικρόκοσμος της κοινωνίας μας σε μια τάξη τρίτης δημοτικού – ένα συγκλονιστικό βιωματικό μάθημα κατά των διακρίσεων… μάθημα ανθρωπιάς, χαστούκι στις όποιες ψευδαισθήσεις περί ανωτερότητας…
Το 1968 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονείται. Η δασκάλα Jane Elliott σε ένα μικρό σχολείο της Αιόβα αποφασίζει να διδάξει μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων τι θα πει ρατσισμός, πόσο εύκολα καλλιεργείται, πώς νιώθει όποιος τον δέχεται… Τα παιδιά διαχωρίζονται σε δύο ομάδες με βάση το χρώμα των ματιών. Για αυτό το «μάθημα» που σημάδεψε τη ζωή τους μιλούν όταν είναι ενήλικες πλέον. Το «μάθημα» επαναλαμβάνεται και επόμενες χρονιές και σε άλλα σχολεία και «επεκτείνεται» και σε ενηλίκους.
Ένα ντοκιμαντέρ που σίγουρα όποιος δει δε θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει… Ένα μάθημα ζωής που όλοι θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε…

Σχολιάστε